Vika borettslag

Engasjerte beboere ønsket seg et frodig gårdsrom etter at oppussing av bygårdene førte til nedslitte uteområder.

Vel etablert er gårdsrommet med sitt geometrisk lekende formspråk en kontrast til bygningsmiljøets stramme uttrykk. Garasjen som tidligere skilte de to gårdsrommene er blitt en viktig arena for beboerne. Takterrassen er nå møtested for voksne og barn samtidig som den skjermer for sykkelparkering og avfallsboder.

Storgatestein, malmfuru og galvanisert stål utgjør hovedmaterialene i konstruksjonene. Eksisterende trær, klatreplanter, gress og krukker med blomster sørger for et frodig preg. Eiendoms- og byfornyelsesetaten i Oslo har gitt 80 % tilskudd til opparbeidelse. Tildelt OBOS’ rehabiliteringspris for 2004.

Byggherre: Vika borettslag
Tidsrom: 2002-2004
Omfang/ kostnader: 600 m2/ Ca 2 mill
Entreprenør: Gunnar Rønningen AS

Alle foto: Damian Heinisch